Мая Манолова: Допитването на кмета ще се използва за натиск върху общинските служители
Мая Манолова: Допитването на кмета ще се използва за натиск върху общинските служители / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Морално ли е действащ кмет да използва общински ресурс за партийно мероприятие? Този въпрос зададе депутатът Мая Манолова, в отговор на въпрос за предстоящото допитване, което "Коалиция Кюстендил" организира в община Кюстендил.
"Това не е референдум по закон, а партийно мероприятие. Ще се провежда в училища, детски градини, читалища. Редно ли е партиите да имат достъп до подобни места? Кметската коалиция ще провери машината си за местните избори. Това е все едно Бойко Борисов да направи референдум с въпроса- Искате ли да се кандидатирам за президент? Това гласуване ще се използва за оказване на натиск върху хората, които работят в общината и нейните структури", коментира Манолова, като аргумента й бе, че от СДС и "Коалиция- Кюстендил" ще знаят кои от тях са гласували. "Освен това, доброволците на кмета ще разполагат с лични данни и ще могат да пускат бюлетини в празните секции", каза още Мая Манолова.
Според Иван Каракашки, досега нито един действащ кмет не си е позволил да се използват ресурси на общината по такъв начин. "В изявленията на г- н паунов се каза, че тази партийна проява ще струва малко пари, но той не каза по какъв начин ще се ползват секциите, а те са общински. Една партия, когато използва общинска собственост трябва да има някакво заплащане. Мисля, че не е морално и второ мисля, че може да има конфликт на интереси", коментира Каракашки.