Левски победи Пирин в Кюстендил, пред погледа на Тодор Батков
Левски победи Пирин в Кюстендил, пред погледа на Тодор Батков / netinfo

С голове на Дарко Тасевски и Еньо Кръстовчев "Левски" спечели 3- те точки в Кюстендил като гост на "Пирин". Над 5 000 фенове гледаха двубоя на стадион "Осогово". Сред тях и президентът на синия клуб Тодор Батков, който изгледа мача с финансовия директор Костадин Баждеков. Пред тях на официалната ложа бяха един от собствениците на "Пирин" Николай Галчев и спряганият за нов старши треньор на орлетата Стефан Грозданов.

Двете агитки се надпяваха на стадиона, а тази на "Пирин" изпълни специална хореография с димки, факли и ленти, заради което срещата бе прекъсвана на 2 пъти.

"Левски" победи "Пирин" в Кюстендил, пред погледа на Тодор Батков
netinfo

Голмайсторът Еньо Кръстовчев получи силна подкрепа от сините фенове, а след края на мача подари фланелката си на свой приятел.

„Чувствам се много добро и се радвам, че победихме. Поуморих се, което е нормално, тъй като теренът бе много тежък. Нормално е да имаше повече нарушения срещу мен", коментира футболистът.

„На мен работата ми е да вкарваме и се радвам, че го правя. Феновете ни подкрепяха от първата до последната минута и трябва да им се отблагодаряваме с добра игра", добави нападателят.

"Левски" победи "Пирин" в Кюстендил, пред погледа на Тодор Батков
netinfo

Собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че тандема Георги Иванов- Антони Здравков ще води отбора до 17 декември, а след това ще има нов старши треньор, след като самия Гонзо пожела това. Тодор Батков категорично отрече информациите, че Георги Петков е играл симулативно в мача със Залцбург и застана зад вратаря. Освен това босът обясни, че Петков не може да си тръгне, защото има договор.

Батков не скри задоволството си от успеха над Пирин, като сподели, че новият старши треньор Георги Иванов е второто му добро попадение след тандема Сираков - Стоилов.

Старши треньорът на Левски Георги Иванов - Гонзо заяви след победата с 2:0 срещу Пирин, че е доволен от всички футболисти.

„Получи се доста тежък за нас мач, тъй като и в четвъртък играхме мач. Важното е, че намерихме сили да победим на този тежък терен. Знаехме какво да очакваме от Пирин", коментира Гонзо.

„През първото полувреме също изпуснахме няколко ситуации, но е важно, че постигнахме важна победа. През първото полувреме някои футболисти отпаднаха физически. Доволен съм от всички футболисти. Отборът на Пирин ни затрудни, защото играеше без нападател и се бе затворил", добави старши треньорът на „

"Левски" победи "Пирин" в Кюстендил, пред погледа на Тодор Батков
netinfo
сините".