Let it be звуча на пл. Свобода в Дупница срещу претенциите на Мюсюлманското вероизповедание
Let it be звуча на пл. Свобода в Дупница срещу претенциите на Мюсюлманското вероизповедание / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Емблематичната "Let it be" на Бийтълс звуча на площад "Свобода" в Дупница, от 11.30 до 12, 30 часа, във времето, в което стартира делото в София, където се гледат на последна инстанция претенциите на Мюфтийството да сложи ръка върху стотици имоти в България, информират от община Дупница. От изходът на това дело зависи и последващото решение на съдебните инстанции за "Тюрмето" в Дупница. Делото досега бе отлагано на два пъти.
"За да не се създава излишно напрежение, решихме по този начин да изразим нашия протест срещу това посегателство. И държа да отбележа, че тук не става и въобще не трябва да става въпрос за политика. Като кмет на града, аз трябва да защитавам и съм длъжен да защитавам интересите на хората, които сме избрали и гласували доверие. Тюрмето е паметник на културата, Тюрмето е един от символите на Дупница и като такъв трябва и ще си остане", заяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.