Кметът Паунов предлага видеонаблюдение в детските градини и социалните заведения
Кметът Паунов предлага видеонаблюдение в детските градини и социалните заведения / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Предстои въвеждането на видеонаблюдение в детските градини в община Кюстендил и социалните заведения, обяви на пресконференция кметът Петър Паунов. В началото на учебната година ще се поиска съгласието на родителите на децата, чрез анонимни анкети. Идеята е да бъдат поставени камери във всички помещения, с изключение на стаите за преобличане и дворовете.

„Искаме да има абсолютно спокойствие и сигурност за всички- деца, родители, педагози, както и качеството на услугата. При съгласие от родителите започваме поставянето на камерите. Обследванията вече се правят. Достъп до кадрите ще имат само хора със специални знания, с лиценз от Агенцията за закрила на детето. При определени условия, кадрите ще могат да се гледат и родители, които искат да проверят качеството на образованието и грижата за детето им”, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той добави, че във всяка занималня ще има и термометър.

Предстоят разговори и с училищните ръководства и Министерството на образованието и науката за въвеждане на видеонаблюдение и в класните стаи на училищата.