/ Йонна Мукленова
Ученичките Йоанна Мукленова и Александра Стоянова от 9-ти “г”клас на Езикова гимназия ”Д-р Петър Берон” организират Благотворителен концерт - “Подай ръка за Тони”, който ще се проведе на 18 май в Общински драматичен театър.
 
Детска градина Еделвайс събра с базар 3 810 лв. за Тони Костов

За организацията и продажбата на билети помагат много ученици от ЕГ. В концерта ще участват популярната сред тинейджърите група-Б.Н.Р.(Бандата на ръба), фолклорният танцов ансамбъл ”Партньори”, Симона Петрова, гимнастичките - Цветозара Миленкова и Мишел Иванова, “Театър на сенките”, карате клуб “Шурикен”, Паркур от Евротрамп”, Божидар Радославов и Ния Крумова от клуб по спортни танци “Пауталия”, театрална школа към ОДК с ръководител Ани Кръстева и други.

Ученици от ЕГ с Благотворителен концерт за Тони Костов
Йонна Мукленова
 

“Идеята дойде съвсем спонтанно още през месец февруари, но 18-ти май беше първата дата, на която бе свободна залата в театъра. Тук е мястото да благодаря на г-н Ненов за съдействието.

Хиляди на Великденско хоро в Кюстендил, над 26 000 лв. за здравето на Тони Костов (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той веднага откликна на молбата ми и предостави безвъзмездно залата на театъра. Също така искам да благодаря за подкрепата и съдействието на г-жа Паргова, г-жа Янкова, г-жа Джонева и г-жа Ани Кръстева, и на много ученици от нашето училище.

На всички участници и бъдещи гости на концерта. Надявам се да успеем да продадем всички билети, за да помогнем на Тони по пътя към пълното му възстановяване”, сподели за идеята и инициативата Йоанна Мукленова.
 
2020,35 лв. бяха събрани благотворително за Тони Костов на "Празника на зелника и сладките изкушения"

Необходимите 440 000 лв.
за трансплантацията на костен мозък на Тони Костов вече са събрани, но са необходими средства и за следоперативното му лечение. Във фейсбук групата Да помогнем на Тони да пребори левкемията, пише цитарам:
 
“Здравейте приятели.

Тони е добре ,прекара празничните дни със семейството си и сега очаква срещата на 2 май  с екипа онколози, за да уточнят всички детайли за предстоящата трансплантация. 

Всички предстоящи благотворителни мероприятия в подкрепа на Тони, както и всички търгове в благотворителния онлайн базар си остават актуални, защото той със сигурност ще има нужда от допълнителни средства относно лечението му. 

Всеки допълнителен скенер или непредвиден в офертата за трансплантация  антибиотик или манипулация се заплащат допълнително и поради това кампанията му ще бъде активна поне до края на Май! 

Благодарим Ви още веднъж за подкрепата!”.
Дарик- Кюстендил