Ивайло Илиев: Натовареността на Районна прокуратура се е повишила през последната година
Ивайло Илиев: Натовареността на Районна прокуратура се е повишила през последната година / Дима Кирилова, Дарик радио

Новият административен ръководител на Районна прокуратура Кюстендил Ивайло Илиев днес беше представен пред медиите.
„Реално встъпих в длъжност на 15 февруари. Все още е рано да обобщаваме данни за миналата година, но натовареността на Районна прокуратура се е повишила през последната година.Основната ми цел като административен ръководител е повишаване организацията на работа с оглед по- голяма бързина при решаване на делата, но не за сметка на качеството", коментира Ивайло Илиев.
Той заяви намерение прокуратурата да прави по- често дни на отворени врати и срещи с младежи, с оглед популяризиране на работата им сред обществото.
„През есента очаквам да се пренесем в новите помещения, за да можем да си вършим работата по- качествено, за сега проблемите в сградата, която ползваме са овладяни", заяви Илиев.
Двама нови прокурори се очаква да се присъединят към екипа на Районна прокуратура Кюстендил и така да успеят да отговорят на повишаването на работата, което най- вероятно като тенденция ще се запази и през 2016 година.
По отношение сигнала за използване лика на кмета Петър Паунов на печата на сдружение СПИНОК Ивайло Илиев отговори:
„Това не е престъпление от общ характер и не е от компетенцията на прокуратурата.Предполагам, че е от значение и обстоятелството , че нормативната уредба, която урежда печатите е от 1965 година".