Инж. Стоян Стоилов: Ще премахнем преградите в общината за хората и бизнеса
Инж. Стоян Стоилов: Ще премахнем преградите в общината за хората и бизнеса / ПП БДЦ
Инж. Стоян Стоилов и приоритетите му за община Кюстендил
82127
Инж. Стоян Стоилов и приоритетите му за община Кюстендил
  • Инж. Стоян Стоилов и приоритетите му за община Кюстендил

Премахване на съществуващите ограждения в сградата на Общината, точен разчет на средствата от Облигационния заем и дългосрочна визия за развитието на туризма и балнеологията, ще са сред първите задачи на кандидатът за кмет на община Кюстендил Стоян Стоилов, ако получи доверието на избирателите. Инж. Стоилов е издигнат от ПП Български демократичен център и е под №8 в бюлетината.
"В момента общината страда от липса на инвестиции, което води до липса на работни места и ниски доходи. Време е да рекламираме възможностите, които имаме за привличане на работодатели от малкия и среден бизнес в различни сфери, да се създаде благоприятен инвестиционен климат. Ние ще отворим общината за бизнеса и ще покажем, че можем да върнем доверието на хората в публично- частните партньорства, като въведем механизми, които да спрат порочните практики в този вид дейности. Много важен аспект е подобряване достъпа до услуги и информация на малките населени места, особено за кандидатстване по различните европейски програми", заяви в интервю за Дарик инж. Стоян Стоилов.
Той е категоричен, че Общинската администрация трябва да бъде достъпна за всеки един гражданин и затова се ангажира с премахване на съществуващите ограждения в сградата на Общината.
"Друго, което съм си поставил като приоритет още в началото на мандата е, да се види- защо изостават проектите, които Общината стартира във връзка с изграждането на мега-проекта с балнеологичния комплекс? Трябва да се направи много точен разчет на средствата от облигационния заем, тъй като това е от особена важност за нашия град", коментира кандидатът за кмет на БДЦ.
Важна част от програмата му е изготвяне на дългосрочна визия за развитието на балнеологията, както и на различни видове туризъм. Целта- превръщането на Кюстендил в балнеоложки, културен и фестивален център, с национално и международно значение.
Инфраструктурата също е приоритетна задача за кандидатът за кмет на Кюстендил Стоян Стоилов. Пред Дарик той заяви:
"Особено важно е да си ремонтираме уличната мрежа, тъй-като в голямата си част тя е в окаяно състояние. Смятам да обърна сериозно внимание на уличното осветление и разбира се на проблема, който поставях нееднекратно докато бях общински съветник, с поставянето на светофарни уредби на пешеходните пътеки на ул. „Цар Освободител", в участъка между пазара и бившия ГУМ".
Инж. Стоилов призова съгражданите си- Да гласуват!
"Ако искат разумни хора, ако търсят отговорни и държащи на думата си кметове и съветници - да ни изберат. Ако и те като нас са убедени, че само силна икономически община може да осигури нормални услуги, добра среда, перспективи за децата ни, спокойствие на родителите ни - да ни се доверят. Подкрепете мен и листата на партия Български Демократичен Център с номер 8 в интегралната бюлетина на 25 октомври", заключи Стоян Стоилов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!