Гостуване в Дарик
Гостуване в Дарик / Влади Владимиров
Няма промяна в плановете за развитие на ФК “Кюстендил- Академия Стоянов”, обяви в интервю за Дарик от Япония Илиян Стоянов- Коловати. Той ще бъде отново в Кюстендил през декември, за когато анонсира повеждането на пресконференция, заедно с новия Управителен съвет на клуба. Целта пред първия отбор е влизане в Трета лига, като ще се разчита само на местни момчета.
 
“Плановете са същите, както преди няколко месеца, когато обявих проекта. Леко- полека се движат нещата. Не може с магическа пръчка. Вече децата са облечени и с нова екипировка. Спонсорите помагат, но не всички. Преди няколко месеца, много хора бяха против управлението на хората в другия клуб и обещаха подкрепа, да са спонсори, но в момента само няколко човека вадят лични средства за децата, за което им благодаря! Следваме си плана, важно е, че децата са щастливи, работят спокойно, както и треньорите”, заяви пред Дарик Коловати.
 
“В комуникацията с общината, всичко е нормално. Чуваме се с г- н Паунов. Разбрах че е  имал среща в БФС за новата база, но повече развитие ще има 2019 година. Кметът ни е дал къде да тренираме, но имаме много деца и трябва да имаме часове и на стадион Странджата. Следя всички групи, горе- долу се представяме добре, но трябва много работа и трябва да се представяме и по- добре от това, което е в момента”, коментира Илиян Стоянов.
 
Той продължава работата си в създадената от него школа в Япония. “Имам 4 възрастови групи, като тук не е като в Европа, тук са по две възрасти в група, от най- малките 7- 8 годишни до 15- годишни. Вече 5 години я има школата, спечелихме доста турнири и получаваме добри отзиви за работата си”, заключи Коловати.
 
Дарик- Кюстендил