Илиян Стоянов обяви създаването на нов футболен клуб
Илиян Стоянов обяви създаването на нов футболен клуб / Влади Владимиров
Илиян Стоянов с проект за нов клуб, школа и тренировъчна база в Кюстендил
96081
Илиян Стоянов с проект за нов клуб, школа и тренировъчна база в Кюстендил
  • Илиян Стоянов с проект за нов клуб, школа и тренировъчна база в Кюстендил
Илиян Стоянов- Коловати обяви пред родители, на които децата тренират футбол и обществеността в Кюстендил, че започва проект за създаване на нова футболна школа и за изграждане на нова тренировъчна база, с изкуствен терен и осветление, със съдействието на БФС и президента му Борислав Михайлов. Стоянов благодари и на кмета Петър Паунов,  с който вече са имали разговори за реализацията на проекта и той застава зад проекта, щом е за децата на Кюстендил.
 
“Няма да взимам пари, правя го на добра воля. Няма да имаме нищо общо с Велбъжд. Правим нещо ново”, с тези думи започна срещата си с родителите Коловати, а те му отговориха с аплодисменти.

Илиян Стоянов с проект за нов клуб и нова база в Кюстендил
Влади Владимиров

“В момента, условия няма никакви, школата в окаяно състояние, за първия отбор да не говорим. Идеята е да помогна на децата, да имат условия за тренировки. Ще намирам време да идвам в Кюстендил. Тази година ще идвам поне още 3 пъти. И аз ще тренирам децата. На този етап не достига времето, юридически да се направи нов клуб, затова които искат, по желание, родителите могат да прехвърлят децата си към ФК “Кюстендил” и така да доиграят първенството. Ще се направи нов Управителен съвет и най- вероятно ще се смени името на ФК “Кюстендил”, на ФК “Стоянов”.
Ще има първи отбор, само с наши деца от школата и ако можем да атакуваме В група ще го направим, по честен начин. Приоритет са ми децата, за първия отбор има време”, заяви пред Дарик Илиян Стоянов.

Илиян Стоянов с проект за нов клуб и нова база в Кюстендил
Влади Владимиров

Илиян Стоянов с проект за нов клуб и нова база в Кюстендил
Влади Владимиров

Коловати ще даде шанс на треньорите, които и към момента работят с децата, като бе категоричен, че ще изисква много от тях.
“С мен се работи и лесно и трудно, държа на дисциплината. Тука няма роднини, братя, синове, който не ми върши работа ще си търси други варианти за реализация. До май ще е така и след това ще се изискват  по 2 треньори на тренировка, задължително вратарска тренировка. Кои дни, какво ще се тренира, ще има промяна. Ще се наложи стил на игра, който аз изповядвам”, коментира Илиян Стоянов. Неговата политика ще бъде да не спират деца, които са получили оферти за реализация от някои от големите клубове в България. 

“Идеята ми е да се изградят професионални футболисти и личности, възпитани деца. Ученето също е много важно. Може да направим и стипендии за най- добрите в училище и в тренировките. Заплати в първия отбор за децата на 16- 18 години няма да има”, декларира Илиян Стоянов.
 
До него застана, в подкрепа на проекта му за нов футболен клуб и известната кюстендилска лекоатлетка от близкото минало сега треньор и на националния отбор по художествена гимнастика Цветелина Кирилова. Тя ще влезе в новия Управителен съвет и ще помага за физическата подготовка на децата. Залата посрещна новината с аплодисменти.

Цветелина Кирилова подкрепи Илиян Стоянов
Влади Владимиров
 

“Илиян е човек, с главно Ч и се радвам, че ще работи за кюстендилските деца.  Трогната съм, че ми се обади и не съм се колебала да бъда рамо до рамо с него. Бъдете сигурни, че ще работим в правилната посока. Кюстендилските деца са много талантливи, повярвайте ми, защото имам наблюдения в цяла България”, заяви Цветелина Кирилова и пожела успех на проекта.

Очаквайте репортаж от събитието в ефира на Дарик за Югозападна България, утре в 11, 30 ч.!
 
Дарик- Кюстендил