Гаф с техника на фирмата за зимно поддържане на пътищата в областта
Гаф с техника на фирмата за зимно поддържане на пътищата в областта / Влади Владимиров

Неизправна техника е забавила почистването на част от пътищата в Кюстендилска област. Това е причината и за временното затваряне тази сутрин на пътя Кюстендил- София, в района между "Стражата" и "Струмски мост", съобщи за Дарик директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. В момента тя проверява състоянието на пътя Кюстендил- Дупница.

"Фирмата за поддръжка на републиканската пътна мрежа трябваше да са проверили техниката си и тя да е готова за действие. Надявам се това да им послужи за обеца на ухото и повече да не допуска", коментира Божилова. Тя не изключи възможността да бъдат наложени и санкции.

Машините са излезли навреме, в 5, 30 ч. сутринта, съобщиха от Областно пътно управление. Пътищата се почистват и опесъчават. Отменено е и ограничението за движение на товарни автомобили от Кюстендил за ГКПП- Гюешево.

В редакцията на Дарик се получиха многобройни сигнали тази сутрин за това, че зимата пак е изненадала отговарящите за зимното поддържане на републиканските и общински пътища. От полицията съобщиха за Дарик, че от сутринта са обслужени 6 ПТП. Едно от тях е по пътя Кюстендил- Соволяно. / Вижте състоянието на пътното платно на снимката /

"Строително- ремонтите работи на пътя при Гърляно приключиха на 100%. Тази седмица ще бъде издаден Акт 15 и след това ще бъде отменена временната организация на движението в този участък, като ще се отвори и втората пътна лента", каза още за Дарик Юлияна Божилова.