Фирма получила 30% от средствата за нова сграда на административния съд, строителство няма заради липса на надзорник
Фирма получила 30% от средствата за нова сграда на административния съд, строителство няма заради липса на надзорник / netinfo

1 130 624 лв., или 30% от стойността на строителните дейности за новата  сграда на административен съд Кюстендил са били платени на строителите от "Руен Холдинг", но заради липса на решение за определяне на надзорник строителство все още не е започнато, каза председателят на съда Галина Стойчева. Съдът отчете дейността си за миналата 2009 г.

От началото до края на м.г. в Кюстендилския административен съд са образувани общо 1049 дела, от които първоинстанционните административни дела възлизат на 588 броя, а касационните дела - на 461 броя.

От предходния период са останали висящи общо 199 дела, от тях административни - 130 броя и касационни - 69 броя. Общият брой дела за разглеждане възлизат на 1248, отчете днес административния ръководител Галина Стойчева. Гости на отчета на Административния съд бяха Константин Пенчев - председател на Върховния административен съд и Галина Солакова - зам.-председател на ВАС.

От общия брой дела за разглеждане - 1248, са свършени 1041 броя или 83,4%, отчетоха още оттам.