ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ с дарение от памперси и храни за бебетата в дома в Хисърлъка
ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ с дарение от памперси и храни за бебетата в дома в Хисърлъка / netinfo

"ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ" организира дарителска кампания за набиране на средства и подпомагане с дрехи, храни, лекарства и др. на "Дом за медико социални грижи за деца гр. Кюстендил". Тя ще бъде проведена на 12 декември.

"След обсъждане се стигна до консенсус, дарителската кампания да стане традиция и да бъде насочена и тази година, и за в бъдеще към Дома за деца от 0- 3 години в Кюстендил. Едни от аргументите ни за това са, че по този начин, година след година ще виждаме натрупания резултат от благотворителността, вместо да се разпиляваме на различни места и да се чудим има ли смисъл от такива начинания въобще и, че този дом е близо (80км.) до София, от където пък са основната част активните потребители и съответно дарители и при желание лесно могат да присъстват на дарителските акции. Децата са си деца, независимо къде са настанени - те са изоставените деца на България", пише в сайта на "ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ" Кирил Кирилов от Кюстендил. 
 
В момента в дома има 44 деца. Той е на подчинение и издръжка на Министерство на здравеопазването. Сега директор е д-р Нели Лесичкова-Крумова. 
"След разговор с нея стана ясно, че бюджета им за тази година е тотално орязан. В момента имат неразплатени сметки към всичките си доставчици, включително за ел. енергия. Горивото им за зимата не е подсигурено. Памперси например имат за 2 седмици и чакаха дарители за да се подсигурят за още 2 седмици. Осигурена е само храната на децата и медицинската помощ", пише в призива за благотворителност. 
Както и миналата година, събраните парични средства ще бъдат използвани за купуването на пелени за еднократна употреба, храни и лекарства. Пари на ръка и в брой няма да бъдат давани. 

От "ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ" дариха миналата година 2 климатика и 1 компютър за нуждите на дома в Хисарлъка.