Блокираната част улица Цар Освободител
Блокираната част улица Цар Освободител / Дарик- Кюстендил
Един мъж е починал, а други четирима са пострадали при сбиване между две групи, едната от ромския квартал Изток в Кюстендил. Сигналът е подаден в полицията около 07, 30 ч. тази сутрин. Боят е започнал пред заведение до Ларгото в центъра на града. Удари са нанасяни с твърд предмет и нож.

Починалият е 35- годишен мъж, следствие на наранявания с нож. По информация на Дарик, той е бил неволен свидетел на инцидента.

Предприети са незабавни издирвателни действия, има заведени в полицията за снемане на обяснения и изясняване на инцидента.
Проверява се и версията, че е възпроизведен и изстрел.

Разследващите органи в центъра на Кюстендил, след инцидента с 1 починал
Дарик- Кюстендил

Полиция в центъра на Кюстендил
Дарик- Кюстендил

Конфликтът е продължил в посока пазара и Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението. Главната улица Цар Освободител е блокирана от пазара до ул. „Константинова баня”. Извършват се огледи и претърсвания. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура.

Един от ранените е с тежка черепно- мозъчна травма и ще бъде транспортиран в Пирогов. Има и още ранени, за които продължаваме грижите в кюстендилската болница, каза директорът д- р Александър Величков.
 
Дарик- Кюстендил