ДПС- Кюстендил не е регистрирало нито един застъпник и представител за СИК
ДПС- Кюстендил не е регистрирало нито един застъпник и представител за СИК / ДПС

Движението за права и свободи не е регистрирало нито един застъпник и нито един представител в РИК- Кюстендил, за изборите за 43- то Народно събрание в 10 МИР- Кюстендил. ДПС са имали само членове на СИК, съобразно квотата, която имат по закон. По информация на Дарик става дума за около 330 души.
Всички останали парламентарно представени вече партии и коалиции, включително и по- голяма част от по- малките формации имаха регистрирани застъпници и представители за изборния ден, коментираха от РИК. Максималният брой бе равен на броя секции за гласуване в областта.
ДПС получи на последните избори в областта- 864 гласа или 1, 47%, които бяха достатъчни за взимане на 1 от 4- те мандата в Кюстендилски избирателен регион.
Припомням, че в интервю за Дарик, водачът на листата на АБВ, адвокат Красимир Руев направи констатация, която бе потвърдена за Дарик и от източници на ДПС, че партията е имала план как да спечели мандат в регион като Кюстендил.
"ДПС са имали представа от избирателна активност, по райони, познават до съвършенство методиката Хеър- Ниймайер. Изчислили са, че ББЦ ще стои добре в региона, заради несъмнено корпоративния вот на ЛИДЕР, в относително малък район като мандати, който ще даде висока тежест на първите 3 партии ГЕРБ, БСП и ББЦ, и четвъртия мандат ще отиде към един посредствен резултат. Александър Методиев можеше да влезе в парламента и при 0 гласа, ДПС нямаше да има мандат тук, само ако не бяха регистрирали листа. Очевидно г- н Лютви Местан и щаба му са калкулирали това много добре и ние го виждаме от резултатите", заяви Руев пред Дарик.