Ден на ученическото самоуправление в СОУ „Св. Паисий Хилендарски
Ден на ученическото самоуправление в СОУ „Св. Паисий Хилендарски / Маргарита Петрова, Дарик

Цялото училищно ръководство, педагозите и помощният персонал на СОУ „Св. Паисий Хилендарски" в Дупница бяха сменени. Причината - за поредна година в училището се провежда Ден на ученическото самоуправление.

Мотото тази година е „Да погледнем от другата страна". Заставайки на мястото на титулярите днес учениците разбраха, че работата на директора, преподавателите и дори охраната е изключително трудна и отговорна. Дарина Соколова от 11 клас седна в стола на директора Виолета Инкьова и си пожела един ден самата тя да заеме този пост. Дарина е подходила изключително отговорно към новата си длъжност споделиха Виолета Инкьова и педагогическия съветник Христина Петкова. Тя също имаше заместници, които за да бъдат полезни са се подготвяли няколко дни за поста. Денят на ученическото самоуправление се оказва една положителна инициатива, която дава възможност на учениците реално да видят работата на техните учители това споделиха учениците.

В деня на ученическото самоуправление 71 % от учебните часове бяха водени от ученици. На основните 13 административни длъжности бяха назначени 34 ученици, заместници имаха охраната и дори хигиенистите.