Дадоха ход на делото за Ючбунар. От СПИНОК поискаха отвод на съда
Дадоха ход на делото за Ючбунар. От СПИНОК поискаха отвод на съда / Иво Кирилов, Дарик

Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Даниела Петрова даде ход на делото по жалбата на сдружение СПИНОК срещу решението на Общински съвет- Кюстендил за продажбата на Ючбунар.

Адвокат Ангел Ангелов, който представлява СПИНОК поиска в началото на заседанието съдия Даниела Петрова да си даде отвод, тъй като Административен съд- Кюстендил е забавил повече от 6 месеца даване ход на делото. Съдия Даниела Петрова не уважи искането за отвод, като посочи, че първоначално жалбата на СПИНОК е била отхвърлена от Административен съд- Кюстендил като неоснователна, впоследствие ВАС е върнал делото в Кюстендил.

„Ние не сме против приватизацията, стига тя да е мотивирана и в интерес на гражданите на община Кюстендил. Тази приватизация е една безобразна приватизация и корупционна сделка. Знаете, кой я спечели- фирма, която е от обръчите от фирми, печелещи обществени поръчки към община Кюстендил. Собствеността на имота е общинска, но не знам каква е тя. Ако е останала публична- общинска собственост, тя не може да се приватизира. За това и поисках всички актове за общинска собственост", заяви адвокат Ангел Ангелов.

„Нямам никакви съмнения относно законността на решението на Общински съвет относно процедурата по продажба на Ючбунар. Това, че жалбата е върната за разглеждане от ВАС е просто друг прочит на закона", каза представителят на Общински съвет- Кюстендил адвокат Любомир Стоилков.
Следващото заседание ще бъде на 4- ти ноември от 10,00 часа.