Д. Ганчев: Сред общинските съветници има дребни душици
Д. Ганчев: Сред общинските съветници има дребни душици / netinfo

    "Закъснението, което предшества същинската работа на общинския съвет в Бобов дол мина под фомата на циркове. Правихме си циркове. Считам Димитър Атанасов за нелигитимен на председателското място, затова извикахме юриста на общината г-н Захаринов да реши казуса за предстоящата сесия. Подканяхме го да каже с прости думи  кой е председател. Той не можа да каже кое е правилното решение. Не съм скандалджия затова отстъпих мястото си за тази сесия на Димитър Атанасов", заяви Димитър Ганчев, който заемаше председателското място до края на юли.

    Димитър Ганчев заяви, че е разочарован от свои колеги в общинския съвет, които при една от точките е било по-хуманно да гласуват дарение от своите заплати за лечение на техен съгражданин - Георги Темалакиев. Той има нужда от лечение във Франция. Общинският съвет е гласувал помощ от 4000 лв., колкото са били и поискани, но не лични средства, а от бюджета.

    "Много дребни душици има в съвета. Прозира амбиция за кокала. Всеки месец дарявам заплатата си за различни каузи, това обаче е невъзможно за много от колегите ми.", допълни Ганчев.

    Докладната на Грети Алексова за функциониращ Хоспис, с кандидатстване по програма ФАР е приет. Под наем е отдадено помещение от Младежкия дом за нуждите на добровлци от Корпуса на мира. Общинският съвет е одобрил и идеята за откриване на социална услуга в Дневния център за възрастни хора.

   Дневният ред е съдържал 9 точки, заседанието е започнало с 15 общински съветници. По-късно двама от тях са напуснали.