Д-р Иван Ибришимов стартира с мотото Заедно променяме Дупница
Д-р Иван Ибришимов стартира с мотото Заедно променяме Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

„Заедно променяме Дупница", с това мото стартира предизборната кампания на д-р Иван Ибришимов, независим кандидат за кмет на община Дупница, издигнат от Инициативен комитет, с №10 в бюлетината.
В залата на театъра в Дупница се събраха съмишленици и поддръжници на д- р Ибришимов, хора, които застават зад неговата кандидатура. Той получи подкрепата на БСП, Сдружение „Обединени за Дупница" и НДСВ. Всички те засвидетелстваха подкрепата си за кандидата за кмет.

Зад д-р Иван Ибришимов, като инициативен комитет застанаха видни дупничани- нотариус Стефан Сотиров, футболна легенда r почетен гражданин на Дупница Янко Динков, Сотир Занев- административен директор на „Софарма", д-р Валя Николова- педиатър, д-р Първан Дангов- бивш кмет на Дупница, оперният певец Диман Панчев и Леонид Хаздай.
„Иван Ибришимов се ползва с добро име, Иван е честен и отговорен, и наистина заслужава да бъде следващия кмет. С много хъс трябва да влезем и да не се плашим. Да победим в Дупница и да сложим край на този крадлив модел", каза Първан Дангов. Той допълни, че именно д-р Ибришимов е допринесъл за осигуряването на средствата за реконструкцията на Спортната зала и е спомогнал за осигуряването на средства за община Дупница в тежка за нея финансова криза.


Д-р Иван Ибришимов представи предизборната си платформа. Пет са основните проблеми, за разрешаването на които обеща да работи още от първия си ден като кмет на Дупница.
Обособяване на поне една индустриална зона в община Дупница, създаване на общинско предприятие за събиране на отпадъци и изграждането на завод за тяхната преработка. Като трети акцент, върху който ще работи- цялостен ремонт на водопровода и канализацията в общината и подмяна на старата етернитова водопроводна мрежа, както и подобряване работата на ВиК- Дупница, подобряване на общинската пътна инфраструктура, като приоритет ще бъдат крайните квартали и селата, и не на последно място- подобряване качеството и условията на здравните и социални услуги за гражданите.


Бяха очертани и редица други акценти от предизборната програма свързани с културата, спорта, социалната сфера. На сцената в театъра беше представена и листата на БСП, с която червените се явяват на тези избори. Водачът на листата Станислав Павлов посочи три качества на кандидата за кмет на община Дупница- последователност, диалогичност и способност да обединява около себе си хора за постигането на конкретни цели.
„В платформата му няма космодруми, няма невъзможни неща, всичко което чух е реално и може да се случи през тези 4 години", заяви Павлов. Бяха представени и кандидатите за общински съветници на Сдружение „Обединение за Дупница", с водач Пламен Иванов, както и единствената изцяло дамска листа за общински съветници, тази на НДСВ.
Откриването на кампанията завърши с „Многая лета", в изпълнение на Диман Панчев и „Моя страна, моя България", песен която всички запяха с пожеланието за успешна кампания.
Д-р Иван Ибришимов е с номер 10 в бюлетината.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!