Четвърти ден продължава гасенето на пожара край Раково
Четвърти ден продължава гасенето на пожара край Раково / Областна управа- Кюстендил

Около 150 пожарникари, горски работници, гранични полицаи и войници ще се борят с огнената стихия на българо- македонската граница, в землището на село Раково, Кюстендилска област. От днес се включват и служители на Регионална дирекция по горите- Кюстендил,София и Благоевград, както и служители на община Невестино. Пожарът е локализиран от 3 страни, усилията днес ще са насочени за овладяването му от четвъртата. Пожарът е на площ около 1 500 дка в лесонепригодни площи и сухи треви, и около 180 дка низов в борова гора.

"Трудност при гасенето на пожара е отвесните дерета при река Елешница от българската страна на границата. Силният вятър също пречи. Единственият начин за гасене е чрез жива сила.Този пожар е по- страшен от този в Рила планина. Според плана, който сме направили се надяваме до довечера да успеем да го локализираме", заяви за Дарик директорът на Горско стопанство- Невестино Милчо Кирилов.

Четвърти ден продължава гасенето на пожара край Раково
netinfo

И през нощта е имало дежурни на границата, за да предотвратяват ново навлизане на огъня от македонска страна. Оперативният щаб, ръководен от директорът на Областно управление пожарна безопасност и защита на населението, комисар Гроздан Христов заседава на 82- ра пирамида.