Болен адвокат отложи дело за убийството в черешовата градина в село Шишковци
Болен адвокат отложи дело за убийството в черешовата градина в село Шишковци / Дарик Кюстендил, архив

Болничен лист на служебния защитник Славка Симеонова, която представлява Георги Иванов- Гърбушко, един от деветимата подсъдими за убийството в черешовата градина село Шишковци стана причина да не се даде ход на делото и го отложи за 13 декември. Медицинският документ е за 10 дни заради урологично заболяване.

Окръжен съд Кюстендил под председателството на съдия Пенка Братанова отхвърли две искания за изменение на мярката за неотклонение задържане под стража за Ангел Иванов и Стоян Сашов. Според председателя на Адвокатската колегия Емил Велинов,  защитаващ Иванов, клиентът му е останал 1,6 година в ареста, което е прекалено дълъг срок.

Адвокат Виолета Андрова поиска за клиента си Асен Иванов също по-лека мярка."Не искам да излизам тук ми е добре", каза задържаният в съдебната зала.

"Исканията за промяна на мерките са неоснователни и следва да се отхвърлят. По закон те могат да продължат повече от 2 години, но в срока на досъдебното производство. От 25 май 2010 година е даден ход на съдебното производство, така че срокът в ареста не е неразумен, минали са само 5 месеца. Още повече, че в записки на съдебната охрана има данни, че подсъдимите са отправяли закани", каза още съдия Пенка Братанова.

Председателят на съдебния състав обърна внимание на адвокат Славка Симеонова, че следва да представи медицински документ по образец, утвърден от Министерство на правосъдието и Министерство на здравеопазването, тъй като представения болничен лист не съответства на реда опеределен от ВСС.