Атанас Гергинов е кандидатът за кмет на коалиция „За промяна
Атанас Гергинов е кандидатът за кмет на коалиция „За промяна / Иво Кирилов, Дарик

Атанас Гергинов е кандидатът за кмет на община Кюстендил на коалиция „За промяна". В нея влизат БСП, Политическа партия "Движение за радикална промяна „Българска пролет", ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски", ПП „Партия на зелените" и Комунистическата партия на България.
На представянето на коалицията кандидатът за кмет Атанас Гергинов, почерпи за новородената си дъщеря Никол.

„Аз идвам като професионалист, аз не съм чисто партийна кандидатура. Тръгваме да търсим една промяна, поради негативните тенденции, които наблюдаваме в Кюстендил през последните години. Знам какво се случва и в другите общини от областта, живял съм и в София, и в чужбина, и има с какво да правя сравнение. Аз ще правя една позитивна и градивна предизборна кампания. Не смятам да водя кампания на нападките. За мен най- сериозния проблем е обезлюдяването на община Кюстендил. Сред другите големи проблеми на града е, че не успяхме да открием университет или филиал на такъв. Не бе създадена алтернатива за младите хора. Още един сериозен проблем е липсата на инвестиции. Ще създадем качествено нов модел на управление на община Кюстендил. Тя ще бъде достъпна за гражданите и бизнеса", заяви кандидатът за кмет на коалиция „За промяна" Атанас Гергинов.

„Създаването на коалицията стана преди броени минути. От името й става ясно, че всички тези партии оценяват развитието на нашата община като незадоволително. На последните места сме по почти всички показатели, като раждаемост, доходи, инвестиционни намерения, цени на имоти, както и по усвояването на европейски средства. С една дума, гражданите на община Кюстендил живеят зле. Всеки ден общината плаща по близо 12 000 лв. за погасяване на различни кредити, включително и този за Медико- балнеологичния комплекс", каза председателят на предизборния щаб на коалицията Иван Каракашки. Коалицията ще има единна листа за кандидати за общински съветници.

„Кюстендил е град, в който няма никаква икономическа активност. Град, в който инвестиции в стопанска дейност почти няма, град който все повече се обезлюдява. Ние тръгваме с много високи цели, за да може да променим Кюстендил. Помня града от 1997 г., когато бях тук войник. Тогава тук имаше работа и млади хора. Основната вина, за това Кюстендил да се обезлюди, е на кмета на града", обясни членът на НС на БСП и организационен секретар на партията Станислав Владимиров.