Кюстендил
Кюстендил / netinfo
Инвестиции за подобрение на електрозахранването в област Кюстендил представиха днес в подножието на Осоговската планина от ръководството на ЧЕЗ. Едната от тях, в близост до село Богослов, ще подобри услугата в съседното село Слокощица. Осигурено е и резервно електрозахранване за община Трекляно.

„Автоматизирането на мрежата, чрез която планинската част на електропровода над село Слокощица ще се изключва дистанционно при възникване на аварии, е един от най-значимите ни последни проекти в област Кюстендил, заради новия технологичен подход към управление на мрежата. При нарушения на електрозахранването в резултат на лоши метеорологични условия то ще бъде възстановено в рамките на минути и няма да е необходимо да се изчаква обход на дългия планински електропровод и отстраняване на повредите. Стойността на инвестицията тук е 124 хил. лв. Работата по трасето продължава с подмяна на стълбове и изолация. Друга важна инвестиция в областта е осигуряването на резервно електрозахранване за община Трекляно. Вложените средства са в размер на 64 хил. лв.“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Кюстендил
netinfo

„За 2017 г. предвидените инвестициите на ЧЕЗ Разпределение са увеличени с близо 70% в сравнение с предходната година. Реализацията на нови проекти за 2.2 милиона лева в региона ще подобри качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. В допълнение, ще бъдат изкупени всички съоръжения, за които се представят необходимите документи“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Карел Крал
netinfo

Ръководството на компаниите на ЧЕЗ Груп в България проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Кюстендил. Събитието се проведе в сградата на областната администрация на Кюстендил. По време на срещата бяха представени плановете и приоритетите на компанията, възможностите за развитие на електроенергийната инфраструктура и реализирани конкретни реализирани проекти в областта, с които се подобрява качеството на електрозахранването в района.
 
 
ЧЕЗ Разпределение