100  сорта череши представят на празника, безплатни туристически обиколки до крепостта
100 сорта череши представят на празника, безплатни туристически обиколки до крепостта / Дарик радио,архив

На празника на черешата ще бъдат представени повече от сто сорта череши от ръководството на Института по земеделие - Кюстендил. Предвидена е богата културна програма, включваща изложба на череши и черешови произведения, конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд, както и музикални изпълнения на повече от 30 ансамбъла.
Община Кюстендил е организирала безплатни туристически обиколки на забележителностите на Кюстендил и посещение до Акропола на Пауталия.
Официалното откриване ще бъде от 11.00 часа, а след това ще продължи през целия ден с богата фолклорна програма.

Огромен интерес предизвиква и състезанието по надяждане с череши, с награда 200 лева за първо, 100 лева за второ и 50 лева за трето място.

„Празник на черешата" Кюстендил 2015 ще завърши с грандиозен заключителен концерт от 20:30 часа със специалното участие на първата европейска певица, която надхвърли един милиард гледания в YouTube -INNA. На сцената заедно с нея ще се изявят и българските RNB изпълнителки Лора Караджова, Сантра, Ева и Вяра Атова, както и балет FAME , ИВАН ТИШЕВ от РЕВОЛЮЦИЯ Z, DJ MATI и N.A.S.O.. Концертът се провежда със съдействието на Balkanika Music Television.