/ DarikNews.bg, Архив
Административен съд започна да разглежда днес дело, което е заведено от бившия служител на ДАНС Хасково Димитър Байнов. Както Дарик радио единствено съобщи още през март, той бе уволнен, а след него още един служител на родното ФБР.

За два дни второ уволнение в ДАНС Хасково

Димитър Байнов бе уволнен дисциплинарно. Мярката е предприета след като на Димитър Байнов му е бил отнет допуска за класифицирана информация. А това пък е станало, защото се предполага, че е изнесъл документ с гриф „Секретно” и предаден на бивш митничар в Свиленград, който беше разследван за корупция, обясняват запознати.

Уволненият ДАНС-аджия е подал сигнал в София и веднага след това е започнала проверка на отдел „Вътрешна сигурност”. Според наши източници, ситуацията в ДАНС Хасково е резултат на борбата на трите лобита в хасковската структура. Все още няма официална информация за резултатите от проверката на „Вътрешна сигурност”.

Уволниха служител на ДАНС Хасково

Съдия по делото, с което Димитър Байнов смята, че е неправомерно уволнен, е Василка Желева. Днес, тя не допусна журналисти в залата. Магистратът се обоснова, че делото е секретно и се гледа на закрити врата. 

Делото е отложено за събиране на доказателства и ще продължи през юли.