/ БТА
Днешният Ден на отворените врати в армейското поделение 52 740 в Хасково, по повод на 1 юни, предизвика голям интерес сред децата в южния областен център.

Още в първия час на демонстрациите във войсковата част стотици малки гости - класове от училища и индивидуални посетители с родители, изпълниха двора на поделението. Там са изложени осем вида стрелково оръжие, въоръжение, техника и средства за индивидуална балистична и химическа защита. Сред най-посещаваните атракции бе стрелбата с пневматична пушка под надзора на инструктури на специално обурудваното стрелбище.

"За пръв път частта ни организира Ден на отворените врати на днешния хубав празник - Денят на детето. Като малки всички играем "на войници". Като станем войници, всички искаме да сложим генералски лампази, така че днес е един хубав ден да покажем нашата професия", каза командирът на поделението подп. Светослав Годинов.

Денят на отворените врати продължи до 16:00 часа. Днес в Хасково тече богата детска програма с куклен спектакъл, шоу и концерти с танци, които предстоят следобед в лесопарка "Кенана". Кметът Станислав Дечев пък прие четвъртокласници от Основното училище "Св. Климент Орхидски" и отговаряше на въпросите на учениците за управлението на града, съобщиха от общинския пресцентър.
БТА