/ Областна администрация Хасково
Хасковският военен гарнизон отбеляза тържествено Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май. Поредното събитие по повод Гергьовден събра на тържествен концерт военните от хасковското формирование. Гост на спектакъла бе заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Началникът на гарнизон Хасково подп. Николай Александров поздрави военнослужещите и изтъкна ролята на българската армия за опазването на мира и за сигурността на населението.

Стреляха в Хасково за празника на армията

„Стотици са случаите, в които сме участвали в овладяване на кризи от невоенен характер в областите Хасково и Кърджали“, подчерта подп. Александров. Той пожела на своите подчинени да живеят и работят за един по-добър свят, за да пребъде България!

Тържественият концерт бе посветен на 140 годишнина от създаването на Българската армия и на предстоящия Ден на храбростта. По този повод бяха обявени награди и повишения във войнско звание на военнослужещите от Хасково за проявен висок професионализъм при изпълнение на поставените служебни задачи.