Димитровград, Стартира новата учебна година
Димитровград, Стартира новата учебна година / Дарик радио, Хасково
Виртуална класна стая за иновативен първи и пети клас в ОУ "Славейков"
94621
Виртуална класна стая за иновативен първи и пети клас в ОУ "Славейков"
  • Виртуална класна стая за иновативен първи и пети клас в ОУ "Славейков"
114 първокласници в 5 паралелки посрещна днес най-голямото димитровградско училище ОУ „Пенчо Славейков“, което е и единственото в общината със статут на иновативно. В иновативния първи А клас за първи път ще бъде приложен интердисциплинарен метод на обучение, а в една паралелка пети клас в учебната програма по информационни технологии децата ще учат „Изкуствен интелект“. За целта в училището вече разполагат с т. нар. виртуална класна стая, оборудвана с необходимата материална и техническа база, която ще бъде в пълна готовност за работа в края на септември, съобщи директорът Снежана Ангелова. Чуйте я с още подробности в приложения файл.

Димитровград, ОУ "Славейков"
Дарик радио, Хасково

719 са възпитаниците на ОУ „Славейков“, за които днес първият училищен звънец би в прясно асфалтирания двор, където бе тържеството. Негов гост бе председателят на местния парламент Гергана Кръстева, която е и майка на първокласник в същото училище, като синът й Стоян е в иновативния първи клас.

Димитровград, ОУ "Славейков"
Дарик радио, Хасково

Най-много тази година- 115 са първокласниците в другото димитровградско основно училище „Алеко Константинов“, където поздрави към тях, учителите и останалите ученици отправи кметът на общината Иво Димов. От него за пета поредна година всички първокласници в община Димитровград, които са 413, получиха подарък книжката „Ученик съм вече“ с личен поздрав.

Димитровград, ОУ "Славейков"
Дарик радио, Хасково

4 102 са учениците в община Димитровград, в 192 паралелки, за които днес би първият училищен звънец.  В 6-те училища, които общината ремонтира по проект на стойност над 6 млн. лв. работата в дворовете продължава, но това няма да попречи на нормалния учебен процес в сградите, коментира кметът Иво Димов.