ОУ "Славейков" с най-много първокласници в Димитровград
ОУ "Славейков" с най-много първокласници в Димитровград / Живка Тодорова
С "Първолаче"- старт на иновациите в ОУ "Славейков"
94066
С "Първолаче"- старт на иновациите в ОУ "Славейков"
  • С "Първолаче"- старт на иновациите в ОУ "Славейков"
Двуседмична лятна академия „Първолаче” откри за първи път димитровградското ОУ „Пенчо Славейков”, което е и единственото в общината със статут иновативно. Всеки делничен ден бъдещите първокласници имат възможност да гостуват в училището, да се запознаят с децата, в които ще са наесен в един клас и учителката си. Целта е чрез забавни и приятни игри да се опознаят и така да допринесем за това първият учебен ден за тях да не е стрес в непозната среда, коментира директорът Снежана Ангелова.

Над 100 са записаните към момента първокласници в ОУ „Славейков”. В първия ден на лятната приключенска академия са се включили 25 деца, в часовия интервал от 9 до 11ч. Всеки ден обаче, се увеличават, а за следващата седмица обмисляме предвид летните горещини по-ранен начален час, каза още Снежана Ангелова.

Наесен училището ще стартира със статут на иновативно, като в една от паралелките първи клас ще се прилага интердисциплинарен метод на обучение, а в 5А клас веднъж седмично ще учат „Изкуствен интелект” и как се правят роботи, разказа още Снежана Ангелова в сутрешния блок на Дарик-Хасково. Чуйте я в приложения файл.