ОУ Славейков- победител в Стани Екогерой за Димитровград
ОУ Славейков- победител в Стани Екогерой за Димитровград / Дарик радио-Хасково
ОУ "Славейков"- победител в "Стани Екогерой" за Димитровград
85217
ОУ "Славейков"- победител в "Стани Екогерой" за Димитровград
  • ОУ "Славейков"- победител в "Стани Екогерой" за Димитровград

В училищата на Димитровград завърши кампанията „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно“. Всеки ученик от подготвителен до 8 клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията и да отговорят на 10 въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Инициативата бе подкрепена и от община Димитровград.

За община Димитровград в инициативата се включиха над 1300 ученици, които заедно с родителите си отговориха правилно. Най-много точки в образователно-възпитателната игра събраха възпитаниците на ОУ „Пенчо Славейков“, с което спечелиха специалната награда за своето училище – мултимедиен проектор. Тя ще им бъде връчена на официална церемония там от 11 ч. днес.

При нас дейностите по опазване на околната среда не са кампанийни, тъй като смятаме темата за важна и успяваме да мотивираме децата и техните родители да се включват в подобни акции, коментира за Дарик директорът на ОУ "Славейков" Снежана Ангелова. Чуйте я в приложения файл.