/ iStock/Getty Images
В Административния съд в Хасково са образувани три дела за оспорване на изборни резултати в областта, съобщиха от Съдебната палата. 

Първото е по жалба на шест партии и коалиции в община Хасково, които искат касиране на вота от първия тур за общински съветници. Те са подали жалба заради, по думите им, "грубо нарушаване на изборния процес и манипулацията му". Поради непълна административна преписка обаче, съдът изиска от Общинската избирателна комисия (ОИК) – Хасково да я представи по делото.

Административният съд в Бургас обяви избора на кмет на Зидарово за недействителен

По жалба на коалиция съдът образува и второ дело. Оспорването е против решение на ОИК в Димитровград, с което са обявени изборните резултати от проведения вот за общински съветници в община Димитровград, като в момента съдът извършва проверка за редовност и допустимост на жалбата.

Третата образувана преписка е по жалба на физическо лице в качеството му на кандидат за кмет на свиленградското село Студена и касае обявяването за избран за кмет на кметството на съответния кандидат. По нея съдът задължи жалбоподателя да представи съответните доказателства, допълниха от магистратурата.
Николай Грудев/БТА