/ Дарик радио, Хасково
Общински съвет-Хасково не е представил доказателства, че предложението за намаляване на таксата за детска градина на 1 лв., е било публикувано 1 месец на сайта на общината. Това стана ясно днес в Административен съд Хасково /ХАС/, където започна делото, което е по жалба на кмета Добри Беливанов.

Спряха таксата от един лев за детска градина

3-членен състав на ХАС задължи ОбС днес това да бъде приложено в папките на делото. Защитник на Общински съвет Хасково е Таня Захариева. След заседанието, тя отказа да коментира, защо не е изпратен исканият от съда документ. Според Закона за нормативните актове, предложението трябва да е публикувано на сайта на общината един месец.

Кметът не успя да се наложи за по-висока такса за градина

Таня Захариева поиска съдебно-икономическа експертиза. Вещо лице трябва да каже дали намалението, което гласуваха съветниците,  може да бъде поето от бюджета. Според местния парламент пари има заложени във финансовата рамка, според кмета - не.

Кметът обжалва таксата за детска градина в съда

Захариева заяви, че в жалбата на кмета има нарушения и тя е недопустима. Прокуратурата пък от своя страна заяви, че жалбата е основателна. Общината пък представи за доказателство - обществена поръчка за храна.

Делото продължава през септември.