Свиленград посрещна мажоретния си състав, бронзов медалист от европейското
Свиленград посрещна мажоретния си състав, бронзов медалист от европейското / Община Свиленград

Мажоретките на Свиленград и техните треньорки Иванка Миткова и Петя Златкова гостуваха днес на кмета на общината Георги Манолов. Снощи те се завърнаха от Англия с голяма победа. Свиленградските момичета завоюваха бронзов медал за България, като се класираха трети на Европейското първенство по батън туърлинг. Заедно с мажоретките от Шумен, които също станаха трети в Европа, но в старша възрастова група, те сформираха националния отбор на България.

От мажоретния състав благодариха на кмета за подкрепата и предоставената им възможност да участват в престижната надпревара. През последните няколко години Георги Манолов е основен спомоществовател на мажоретния състав на града и финансира с лични средства пътуванията на талантливите момичета.

Свиленград посрещна мажоретния си състав бронзов медалист от европейското
netinfo

Тази година състезанието се проведе в град Кроули, Англия, от 7 до 9 октомври. Свиленградчанки спечелиха трето място в категорията „Традиционал корпус“, а в категорията „Параден корпус“ достигнаха пето място. Те получиха правото да представят България, след като спечелиха Държавното първенство, което се състоя през месец май в Шумен.

Мажоретките на Свиленград за четвърти път представят България на състезанията в Европа. През 2015 година в италианския град Линяно те станаха четвърти. През 2014 г. в Славонски брод, Хърватска бяха отличени за своята визия с купата Best Styling. През 2012 година – в Селестат, Франция, се окичиха с бронза.

Следващото Европейско първенство – за 2017 година, ще бъде в Холандия.