Спряха нелегален внос на анаболи и хапчета за полова мощ
Спряха нелегален внос на анаболи и хапчета за полова мощ / Митница Свиленград

Контрабандните анаболни стероиди са открити от митническите служители на пункта „Капитан Андреево в лек автомобил с българска регистрация, който влизал в страната. По метода за анализ на риска мерцедесът е селектиран за щателна митническа проверка. Между седалките са открити, увити в найлонови пакети, 2000 таблетки  и  410 ампули. Те се оказали  собственост на пътуващата в колата 43-годишна българска гражданка. Откритите от митничарите анаболни стероиди се ползват за натрупване на тегло и бърз растеж на мускулна маса и са опасни, ако се приемат без предписание и наблюдение от специалист.

Спряха нелегален внос на анаболи и хапчета за полова мощ
netinfo

При друг случай митническите инспектори са открили медикаменти за полова мощ в товарен камион  с турска регистрация, пътуващ от Турция за Франция и управляван от турски гражданин. Той представил редовни документи за превозваната стока, но въпреки това камионът е бил отклонен за щателна проверка, при която се установило, че между шофьорската кабина и двигателя са укрити четири найлонови чанти, пълни с хапчетата за полова мощ- 1700 таблетки и 119 сашета, както и 180 кутии цигари без акцизен бандерол.

На нарушителите в двата случая са съставени актове по Закона за митниците, а медикаментите са задържани, информират от Митница Свиленград.