/ Дарик радио, Хасково
Госпожата се казва Дияна Христозова, директор е на градината по изкуствата без да се е явила на конкурс
Хасково Дияна Христозова
96706
Хасково Дияна Христозова
  • Хасково Дияна Христозова

Помните ли уважаеми,читатели и слушатели на Дарик радио, дописката ни от преди дни, в която ви разказахме как директорка на детска градина си позволи непристойно поведение и повишаване на тон.

Някои наши читатели коментираха –„ че какво очакват журналистите да ги галят с перце ли”!? Тези коментари бяха под дописката ни със заглавие  -„Директор си изпусна нервите на общинска среща, как ли се държи с децата!?”

Тогава спестихме името на въпросния директор, както и коя детска градина управлява. Днес, понеже вече имаме конкретни примери за поведението на въпросния директор и към децата, ще напишем и името й - Дияна Христозова – Детска градина по изкуствата в Хасково.

Докато госпожата е била детска учителка в друго детско заведение е заплашила дете със заключване в мазето на градината. Изпуснала си е нервите, явно често й се случва.

А тогава се е случило през лятото на 2014-та година. Госпожа Христозова работи като учител в ДГ „Ян Бибиян”. Това е детската градина в кв. „Хисаря”. Сигнал до институциите подава майка, чиито две деца, близначета са в групата на г-жа Христозова.

Майката твърди, че учителката е заключила в мазето едното й дете. Момченцето е палаво и буйно, признава майката.Тя няма нищо против детето да бъде наказвано, когато се налага, но не и по този животински начин.

До всички отговорни институции постъпва сигнал, започват проверки. Тогава нервната госпожа Христозова твърди, че само е заплашила детето със заключване мазето и само му е показала стълбищата към мазето. Близначето на момченцето обаче, казва, че братчето му е било вкарано вътре в мазето. Това казва и майка им, която все пак първо потърсила контакт с госпожа Христозова.

Майката твърди, че при разговора с госпожата, в присъствието на свидетел, Христозова потвърдила, че е водила детето в мазето, защото не слушало. Проверките на случая обаче показват, че е имало само заплаха, но не и реално заключване в мазето. Госпожата е показала на детето стълбищата към мазето.

Свързахме се с директора на „Ян Бибиян” Антоанета Каменова, която е ръководила детското заведение и тогава. Тя любезно се съгласи да ни припомни за случая. И докато слушате приложения файл, сигурно ще се попитате, как така тази госпожа Христозова сега е директор на детска градина. И по този въпрос има черни петна.