Резултатите от еднодневното чистене за област Хасково- в понеделник
Резултатите от еднодневното чистене за област Хасково- в понеделник / DarikNews

Всеки гражданин трябва да бъде отговорен и съпричастен в опазването на околната среда! Избрах Хасково, защото съм хасковлия и искам да дам своя личен принос градът да стане още по-чист – това каза днес заместник- министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев по време на акцията в областния град.

Резултатите от еднодневното чистене за област Хасково в понеделник
netinfo

Чавдар Георгиев  участва в почистването заедно със служителите на РИОСВ на пространствата край стария път Хасково-Пловдив, в участъка от гробищен парк до картинг пистата. В инициативата се включиха представители на държавни и общински институции, училища и граждани, които чистиха междублокови пространства и жилищни квартали, терени около училища и детски градини, окоовръстен път, лесопарк Кенана, Младежки хълм и др.

Резултатите от еднодневното чистене за област Хасково в понеделник
netinfo

Днес и утре общините са освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия, припомнят от РИОСВ-Хасково. Осигурен е свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които се включат в националната кампания. Резултатите от нея за област Хасково ще бъдат ясни в понеделник, информират от инспекцията.

Резултатите от еднодневното чистене за област Хасково в понеделник
netinfo