/ Агенция
Турски гражданин е с повдигнато обвинение
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на цигари и сребърни накити за 76 738 лева, съобщиха от обсинението.

На 26 март, на ГКПП "Капитан Андреево" пристигна товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Белгия.

Иззеха близо 7 кг златни изделия за над 820 000 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в различни фабрични кухини на шофьорската кабина на влекача, митническите служители намерили укрити 18 броя пакети, съдържащи бижутерийни изделия от жълт и бял метал и 240 броя кутии с цигари без поставен на тях акцизен бандерол.

Прокуратура

Според експертизата на вещото лице откритите 12 583 грама бижута били от сребро проба 925 и са на обща стойност 75 498 лева. Контрабандните сребърни накити и цигари са били задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. Водачът на 50 г., е привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”.

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали 44 кг недекларирани златни и сребърни накити на стойност над 3 030 000 лева.