/ Агенция "Митници"
Нов опит за нелегално пренасяне на над 6 кг златни накити предотвратиха митническите служители
Нов опит за нелегално пренасяне на над 6 кг златни накити предотвратиха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници"..

Агенция "Митници"

На 10 март пристига товарен микробус с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка са открити пакети, съдържащи изделия от жълт метал.

Иззеха златни бижута за над 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

При личен преглед на водача, под дрехите, облепени по тялото му са открити още пакети с изделия от благороден метал. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 6127,20 грама са от 18- и 22-каратово злато на стойност 691 958  лева.

Агенция "Митници"

Шофьорът- турски гражданин и контрабандно пренасяните златни бижута, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо водача на 57 г., е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.