/ Агенция
Разкриха контрабанда на златни накити за 86 321 лв. на „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Иззеха златни бижута за над 690 000 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

На 17 март, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал товарен автомобил, превозващ стока от Турция през България за Англия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава нарушения не били констатирани.

При последвалия личен преглед на водача митническите служители открили шест броя пакети, които били укрити в дрехите му - четири в хастара на якето и по един в чорапите.

В тях били укрити 938,28 грама златни накити - пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14 - каратово злато и са на обща стойност 86 321 лева. Контрабандните златни накити са били задържани.

Иззеха златни бижута за над 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

По случая е образувано досъдебно производство. По разпореждане на Окръжната прокуратура в Хасково водачът на товарния автомобил - на 45 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”.