/ Прокуратура
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми четири молдовски гражданки за контрабанда на златни накити за 661 777 лева, съобщиха от обвинението.

Разкриха контрабанда на златни накити за 86 321 лв. на „Капитан Андреево“

На 19 март, на ГКПП "Капитан Андреево" на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигна автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Молдова.

В същият пътували петима молдовски граждани - водачът и четири жени. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка.

Прокуратура

При извършената такава в два броя възглавнички, поставени на задната седалка митническите служители открили, укрити пакети, съдържащи изделия от жълт метал. При последвалия личен преглед на четирите пътничките в бельото на всяка от тях също били намерени пакети с накити от жълт метал.

Иззеха златни бижута за над 690 000 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

При направената от вещото лице експертиза се установява, накитите в общо количество от 5255,20 грама са от 14 и 21-каратово злато и са на стойност 661 777 лева

Контрабандните златни накити са били задържани. По случаите са били образувани досъдебни производства, разследването по които се провежда от разследващ митнически инспектор.

Молдовските гражданки са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо всяка една от тях е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”.