Янка Такева в Хасково: 368 млн. лева повече за заплати и разходи в образованието
Янка Такева в Хасково: 368 млн. лева повече за заплати и разходи в образованието / Дарик радио, Хасково
Янка Такева в Хасково: 368 млн. лева повече за заплати и разходи в образованието
87950
Янка Такева в Хасково: 368 млн. лева повече за заплати и разходи в образованието
  • Янка Такева в Хасково: 368 млн. лева повече за заплати и разходи в образованието

368 милиона лева лева в бюджета за 2017-та година ще е увеличението на учителските заплати с 10 процента и повишаването на разходните стандарти, коментира в Хасково председателят на Съюза на българските учители към КНСБ Янка Такева. Държавата може и да не отпусне тези пари, но ние сме длъжни да кажем: "Господа, приехте закон, който трябва да се изпълнява, каза още Янка Такева по повод новата нормативна база в образованието. Тя се обяви още за промяна на философията на делегираните бюджети и критикува обучението в педагогическите специалности във ВУЗ-овете.

Като "конфузна ситуация, плод на народопсихология и недобра комуникация” определи Янка Такева разминаването в изявленията на просветния министър Меглена Кунева и на премиера Бойко Борисов по темата с учителските заплати. Надявам се властта да приеме нашите предложения за повече средства на предстоящ тристранен съвет, посочи тя. 32 млн. лева са необходими още от този август за новата целодневна организация до 7-ми клас, транспортни разходи, преименуване на детски градини и училища, каза Такева. Чуйте я в приложения файл.

Янка Такева в Хасково 368 млн лева повече за заплати и разходи в образованието
netinfo

Заедно с председателя на фондация "Европейски институт" Любов Панайотова и служители в образованието от област Хасково днес Янка Такева участва в публична дискусия за предизвикателствата пред Европа през призмата на образованието в пограничните райони с етнически малцинства.