/ Дарик радио, Хасково
Полицията продължава да насочва части и сила в ромския квартал на Хасково – „Република” заради издирването на 28-годишен, мъж, който е участвал в мелето онази вечер. Заподозреният е от димитровградското село Злато поле.

Говори полицаят, пострадал при нападение от роми в Хасково

Според директора на полицията Ангел Цанков, мъжът в неизвестност също е бил сред онези, които са искали да прегазят униформените. Както вече съобщихме, в сряда вечерта полицаи бяха псувани и ругани, а техен колега и ударен след сигнал на тел. 112 за семеен скандал.

Ангел Цанков съобщи, че има версия, че негови роднини го укриват и не съдействат за установяването му. Освен това се изяснило, че ромите са подавали умишлено сигнали на спешния телефон срещу полицаите. На дежурния казвали, че те използват оръжие.

Полицай пострада при нападение в ромската махала на Хасково

Междувременно освободените роми, за които Дарик радио първи съобщи вадят медицински свидетелства срещу действията на полицаите. Ангел Цанков обясни, че най-вероятно вадят медицинските, за да ги използват срещу подчинените му. Полицай № 1 в региона заяви, че застава зад действията на служителите си.