Роми нападнаха полицаи в хасковския квартал „Република” снощи. Единият от униформените е пострадал.
 
20-годишна жена подала сигнал, че съпругът ѝ и неговият баща са я изгонили от палатката, в която живее, заплашили я с развратни действия и че ще вземат 2-годишното ѝ дете.

През юни: Напрежение между роми и полицаи в Ботевград след сигнал за силна музика

От полицията изпратили автопатрул за проверка на сигнала. На място 28-годишен мъж, с когото подателката на сигнала живее, и 54-годишният му баща са отправили заплахи към жената за убийство и отказали да ѝ върнат детето. Те били предупредени от служителите на реда да спрат и били повикани в сградата на районното управление в Хасково за изясняване на случая, но отказали.

Двамата мъже започнали да отправят закани и заплахи за саморазправа към полицаите. В същото време с два автомобила пристигнали осем човека, които без да имат отношение към случая, нападнали полицаите с брадви, сапове и улуци, които носели. Един от новодошлите ударил с юмрук в главата служител на реда.
 
През януари: Мъж и жена биха с дървени колове полицаи в плевенско село

За овладяване на ситуацията и за да не се допуснат още посегателства спрямо полицаите е използвано огнестрелно оръжие, като е стреляно във въздуха и няма пострадали. Задържани са петима души. Трима от хулиганите са избягали и се укриват, а полицията ги издирва.

През декември: Роми замеряха полицаи с камъни и керемиди, раниха служител на реда

Служителят на реда, пострадал при мелето, е прегледан в Центъра на спешна помощ в Хасково, нанесена му е лека телесна повреда.

Образувано е бързо производство, което се наблюдава от Районната прокуратура  в Хасково.