/ БГНЕС, архив
Шестима мъже и една жена са били задържани след спречкване между роми и полицаи в Ботевград през миналата нощ.
 
Малко преди полунощ полицаи отишли до блок в циганската махала на Ботевград по сигнал за силна музика. Според МВР след пристигането им се събрала тълпа, която ги атакувала. Нанесени са щети по полицейските коли.
 
Близки на участниците в сблъсъка обаче разказват, че те били нападнати от полицаите. Оплакват се, че били бити. Твърдят още, е простреляна бременна жена, която наблюдавала случващото се от терасата си. От МВР обаче обясниха, че до стрелба не се е стигнало.
 
Вицепремиерът на Република България по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов със публикация в социалните мрежи защити действията на полицаите и настоя в законите на България да бъде вкарана тяхната неприкосновеност като неизменно право, релевантно с техните професионални задължения.
 
По думите му маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона. Каракачанов заяви още, че на циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край.