/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 38-годишен мъж за контрабанда на канабис за 43 240 лева, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Повдигнаха обвинение на мъж от Чехия, опитал да пренесе 19,840 кг прекурсори (СНИМКА)

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем мъж на 38 г., за това че на 5 февруари през ГКПП - "Капитан Андреево", без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната, от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество - канабис, с общо бруто тегло 10.810 кг, на обща стойност 43 240 лева.

Откриха около 3 кг марихуана в акумулатор на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. На 5 февруари на ГКПП "Капитан Андреево", е извършена щателна митническа проверка на лек автомобил, марка „Ауди“, излизащ от Република България и пътуващ към Република Турция.

Откриха марихуана в газова бутилка на автомобил на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Той е бил управляван от обвиняемия. При проверката във фабрични кухини на моторното превозно средство са намерени укрити и недекларирани общо 39 пакета, с общо бруто тегло 10,810 кг, съдържащи суха зелена листна маса - канабис. След проверка, са иззети лекият автомобил и наркотичното вещество.

Хероин в кутии с локум хванаха на „Капитан Андреево”

С постановление на Окръжна прокуратура от 6 февруари, той е бил задържан за срок до 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.