/ Дарик радио, Хасково
Повдигнаха обвинение на мъж от Чехия, опитал да пренесе 19,840 кг прекурсори, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Повдигнаха обвинение на мъж за опит за контрабанда на марихуана за 44 800 лв. (СНИМКИ)

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем мъж на 50 г. чешки гражданин, за това, че на 26 януари, през ГКПП "Капитан Андреево" с товарен автомобил, марка  „Рено“ и прикачено към него полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България прекурсори - четири броя пакети с бели хапчета в насипно състояние, с общо нето тегло 19,840 кг, съдържащи ефедрин/псевдоефедрин, на обща стойност 4 000 лева.

Агенция "Митници", архив

Разследването по образуваното досъдебно производство се води от разследващ митнически инспектор. На 26 януари, на ГКПП "Капитан Андреево", от Република Турция в Република България, влязъл товарен автомобил, марка „Рено“, управляван от обвиняемия.

Хванаха 17-годишен младеж с дрога и прекурсори за наркотични вещества

Товарният автомобил, ведно с прикаченото към него полуремарке, бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че под палетите с декларираната стока били поставени и укрити четири броя полиетиленови плика, съдържащи таблетки, за които след лабораторен анализ се установило, че съдържат псевдоефедрин.

8 от престъпната група, готвила покушения над прокурори, се признаха за виновни

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково, чешкият гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5000 лева и му е наложена „Забрана да напуска пределите на Република България“.