/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 44-годишен мъж за опит за контрабанда на марихуана за 44 800 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Откриха около 3 кг марихуана в акумулатор на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

На 20 януари на ГКПП "Капитан Андреево", като извършител, в съучастие с неустановено по делото лице, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция, с лек автомобил, марка „Ауди А5“, високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо бруто тегло 11.200 кг, на обща стойност 44 800 лева.

Апелативна прокуратура-Пловдив

Разследването по образуваното досъдебно производство се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. Извършена е щателна митническа проверка на лек автомобил, марка „Ауди А5“, управляван от обвиняемия, с когото от България за Турция е пътувала и жена на 28 г.

Откриха марихуана в газова бутилка на автомобил на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

При проверката в кухините на купето, под лявата и дясната пластмасови кора, намиращи се под задните ляв и десен прозорец на автомобила, са открити 40 пакета, съдържащи зелена суха листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана.

Апелативна прокуратура-Пловдив

Наркотичното вещество е с тегло 11.200 кг и е на стойност 44 800 лева. Същото е иззето при проведените следствени действия, ведно с лекия автомобил. С постановление на Окръжна прокуратура, от 21 януари, той е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.