Пострадалата от пожара в изчислителния център с леки обгаряния по ръцете
Пострадалата от пожара в изчислителния център с леки обгаряния по ръцете / netinfo

Виолета Петрова, служител на НАП - Хасково, е пострадала при пожара, който възникна тази сутрин в сградата на изчислителния център в Хасково. Жената не е сериозно пострадала от пламъците, установени са леки обгаряния около лакътя на едната й ръка. Тя обаче е изпаднала в шок от случилото се.

Все още е рано да се каже какво е причинило голямото запалване. То е тръгнало от стаята на последния етаж, където е било работното място на пострадалата. Тя е била извън стаята, когато се връща и отваря вратата, чува лек гръм и след това е пламнал огънят.

Преди седмица приключи ремонтът на помещенията на НАП - Хасково в тази сграда. Бяха подменени дограмата и подовото покритие. Ел.инсталацията, която е обща за цялата 9-етажна сграда, не е била подменяна при този ремонт.

От НАП съобщиха, че пожарът няма да затрудни работата на агенцията. В помещенията в изчислителния център се намира отделът, който се занимава с просрочените задължения и там не се работни активно с клиенти. Няма опасност от изчезване на важна информация, дори и да има унищожени документи, тъй като оригиналите на документацията се намират в централната сграда на данъчните.

Огнеборците са успели да локализират пожара само в рамките на стаята откъдето е тръгнал, а продължилото почти 40 минути гасене се дължи на слабото налягане на водата в сградата. Заради пожара беше блокирано движението по бул. "България", а в централната част на града нямаше ток.