Димитровград, болница протест
Димитровград, болница протест / Дарик радио, Хасково
Пациенти подкрепиха протеста в МБАЛ
95913
Пациенти подкрепиха протеста в МБАЛ
  • Пациенти подкрепиха протеста в МБАЛ
Десетки пациенти на общинската болница в Димитровград, лични лекари и заети в общинския „Медицински център“ подкрепиха днес протеста на общинските болници. Символичен е днес той в МБАЛ „Св. Екатерина“, където целият персонал работи с протестни лентички, а за час в обедната почивка се събраха пред сградата.

Лекарите от Димитровград излизат на протест днес

От ръководството на здравното заведение и синдикатите заявиха, че подкрепят протеста и изложените в декларацията искания. Ако не бъдат чути, ще се съобразим с решението на асоциацията на общинските болници, но ние сме готови за активни протести, заявиха те. И посочиха, че ако държавата не се съобрази, то общинското здравеопазване е обречено.

Димитровград, болница протест
Дарик радио, Хасково

Димитровградската болница продължава да съществува, благодарение на подкрепата от общината, категоричен бе управителят д-р Матей Матеев. По думите му най-лошият възможен сценарий е населението на общината да остане без здравното заведение, ако не бъдат предприети мерки от държавата.

Димитровград, болница протест
Дарик радио, Хасково

Заместникът му д-р Валентин Палашев също посочи, че декларираните искания са справедливи и ако не бъдат взети предвид, то т. нар. общинско здравеопазване „ е обречено на унищожаване“.

Над 50 000 души е населението, което обслужва МБАЛ „Св. Екатерина“, а годишно през отделенията преминават над 6 000 пациенти.