Осмото чудо за днешния празник на Хасково
Осмото чудо за днешния празник на Хасково / DarikNews.bg, Архив

Празникът на Хасково е днес, 8 септември- Рождество на Пресвета Богородица. Благодарствен молебен ще бъде отслужен от 10 ч. в църквата “Успение на Пресвета Богородица“.

Програмата започва в 09.30 ч., в Градската градина с детски спортен празник „Игрите на града“.

В 10 ч. в залата на областна администрация е насрочена дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика“, за който ще пристигнат министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова или неин заместник, заместник- министърът на регионалното развитие Николай Нанков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Румен Порожанов- изпълнителен директор на ДФ“Земеделие“.

В 11.00 ч., на площад „Свобода“ е концертът на Групи за стари градски песни „Детелини“ и „Нежни думи“. Половин час по-късно пред ДКТ „Иван Димов“ ще има концерт на Духов оркестър-Хасково.

В 12.00 ч., в театъра е церемонията “Почетен гражданин на Хасково” с участието на „Белканто“.

Програмата продължава в 15 ч. пред ОНЧ „Заря“ с Детски шахматен турнир. Час по-късно, в 16 ч., на площад „Свобода“ Театър „Дани и Деси“ ще представи детската куклена постановка „Спящата красавица“. В 17 ч., също на площад „Свобода“ е предвиден детски поздрав и магическо представление „Ще те накарам да повярваш“, както и  празнична торта за децата на Хасково.

В 18 ч., в художествена галерия „Форум” ще бъде открита изложба на Дружеството на хасковските художници и творци.

В 18.30 ч. на площад „Свобода“ ще има концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ и Фолклорен танцов ансамбъл „Южняци“ при НЧ „П.К. Яворов“.

Програмата за Деня на Хасково продължава в спортен комплекс „Спартак“. От 19.30 ч. там ще се представи Танцов спортен клуб „Тангра“. В 20 ч. започва концерт на Мария Илиева и Любо. За 21 ч. е предвидено атрактивно Огнено шоу на F 4. Кулминацията на вечерта е спектакълът „Осмото чудо“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ от 21.10 ч.

Финалът е в 23.10 ч. с празнични фойерверки.