/ netinfo
Обвинителите от Районна прокуратура-Харманли подготвиха обвинителния акт срещу 21 афганистанци, които вилняха през ноември миналата година в лагера. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Според прокуратурата всичките обвинени лица в съучастие, като извършители  повредили и унищожили противозаконно чужди недвижими вещи – сгради, съоръжения и оборудване (халета № 9, 10 и 11, столова, нов приемателен център и баня) и движими вещи на терен – 52 броя бетонни колчета, 5 броя осветителни тела и 30 броя кранове, собственост на Регистрационно-приемателен център - Харманли при Държавна агенция за бежанците. Вредите възлизат на 83 543 лева.

И циничните бежанци от Харманли разбраха що е то българска прокуратура

По делото, в качеството на свидетели, са били разпитани общо 62 лица, назначени и изготвени са били видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза, комплексна оценъчна експертиза и 21 съдебномедицински експертизи.

След бунта в Харманли: 80% от мигрантите с рисков профил са изведени от страната

Оносно причинените телесни повреди на пострадалите полицейски служители, участвали в опазването на обществения ред по същото време, материалите са отделени в други две досъдебни производства.

В момента обвинителния акт  се превежда от лицензиран преводач на три езика - пащу, урду и фарси. След това ще бъде внесен и в Районен съд Харманли.